Pressionar per canvis a nivell global però agafar també compromisos a nivell local. Aquest és el camí que caldria agafar per afrontar amb cert èxit l'enorme repte del canvi climàtic.
El GOB s'ha coordinat amb altres grups ecologistes (de Galícia, Astúries, Catalunya, València, Andalusia, Extremadura...) per a intentar que els parlaments autonòmics agafin compromisos en aquest sentit.
A tal efecte, s'està distribuint entre els grups parlamentaris respectius, una proposta de Declaració o de Proposició no de Llei, perquè el problema del canvi climàtic sigui debatut a les càmeres autonòmiques.
Amb motiu de la cimera mundial sobre el canvi climàtic, que s'ha de celebrar el desembre a Paris, a moltes bandes del món s'estan produint mobilitzacions per demanar coratge en les decisions d'un problema que ja només aquesta generació pot aspirar a frenar. Per a contribuir a aquestes passes, s'ha enviat una declaració que contempla bàsicament:
-
Apostar per la regla del 40-30-30. Això és 40 % de reducció d’emissions, 30 % d’implementació d’energies renovables i 30 % de millora de l’eficiència energètica per a l’any 2020 respecte l’any base 1990.
En aquest sentit, molts carrers i carreteres podrien funcionar amb gairebé la meitat de llum, a partir de determinats horaris nocturns. També cal eliminar les actuals i inexplicables traves de l'administració central a l'aprofitament de teulades i terrats per a fabricar energia solar. I tant els planejaments municipals com els col·legis professionals haurien d'incentivar les millores energètiques als edificis.
-
Caminar cap a un futur sense energia nuclear i 100% renovable. Per tant, tal i com moltes institucions i organitzacions estan duent a terme a nivell global, és necessari deixar de subvencionar els combustibles fòssils i nuclears.
-
Preveure tributs sobre l’emissió genèrica de CO2, de NO2 i o d’altres gasos per a la seva destinació finalista a promoure el transport públic. Qui contamina paga, i allò que paga ha de servir per a millorar el món i racionalitzar el funcionament de les societats.
-
Conservar els territoris rústics i el mar per a mantenir els agents fixadors de CO2 (boscos, camps de conreu, praderies de posidònia...).
Aquesta acció s'afegeix a les altres que ja s'estan celebrant a Menorca (conferències, tallers, cinema...), que culminaran amb l'excursió prevista per dia 29 que anirà de Ciutadella al parc solar de Son Salomó.
- Inicieu sessió per a enviar comentaris
- 7986 lectures