90 persones es van apuntar a la darrera excursió organitzada pel Consell Insular i el GOB per anar a visitar llocs d'interès arqueològic. En aquesta ocasió la destinació era Calescoves.
El camí de Binicalaf va servir de ruta des de Binixíquer. Al cap d'un temps de passar vora el talaiot, el camí abandona l'asfalt i agafa un aire més agradable per caminar. En passar l'entrada de la urbanització comença el descens cap a la primera cala.
Calescoves està formada per dues cales, amb una sola sortida cap el mar. Una es troba al final del barranc de Biniedrís i l'altra del barranc de Son Domingo. Els excursionistes van arribar a la primera, on un arqueòleg va oferir les explicacions generals sobre la importància històrica que ha tingut aquest indret.
La configuració de la costa permet un bon refugi per embarcacions de mida mitjana, hi havia cavitats naturals i aigua dolça. El paisatge és espectacular. El cas és que va ser ocupat pels primers pobladors que hi van fer necròpolis, primer en petites coves i després en altres més grans amb la porta tallada.
Els romans també en van fer ús comercial del petit port i hi anaven a celebrar l'aniversari de la creació de Roma, com ho demostren les inscripcions que encara es poden veure en una de les coves.
S'en va poder visitar una altra de les més grans, picades a mà i on ja es feien enterraments amb calç. Cap a la segona cala destaca una porta al penyal del sud que té l'entrada ornamentada amb motllures.
Després de descobrir alguns racons encisadors, es va iniciar el camí de retorn, que ha de salvar el desnivell del barranc. El Camí de Cavalls va fer de senda segura per arribar a la urbanització de cala en Porter, on un servei de bus va retornar la gent al punt d'origen.
El cicle Som talaiòtics? Viure a Menorca abans i ara és un programa organitzat de manera conjunta entre el Departament de Cultura del Consell Insular i el GOB.
- Inicieu sessió per a enviar comentaris
- 1886 lectures