Arxiu de notícies del GOB Menorca

Aquí trobaràs les notícies publicades fins al 25 de gener de 2024.

Aquí les del 2012 i anteriors.

Ens trobaràs a www.gobmenorca.com

 

 

Back to top

Més dies per al·legar contra les prospeccions sísmiques: fins el 3 de juliol

Pestanyes primàries

blogthinkbig.com

Els escrits que institucions i entitats van enviar al Ministeri corresponent advertint que el projecte de prospeccions sísmiques s'estava tramitant amb deficiències de procediment han tingut el seu primer efecte i es torna a posar a exposició pública.

Això vol dir que hi haurà més dies per continuar amb la recollida d'al·legacions. En concret fins el 3 de juliol. Les quasi 26.000 al·legacions presentades són vàlides, però intentarem aconseguir-ne moltes més.

Per aquest motiu, animem a sumar-se a aquesta iniciativa. Qui no hagi signat encara que ho faci ara, i que ajudi a difondre els llocs i les maneres que hi ha per al·legar contra el projecte.

Al local del GOB a Maó (Camí des Castell, 53) hi ha impresos per poder firmar. Està obert de dilluns a divendres de 9 a 15 h i de dilluns a dijous de 17:30 a 20 h. Podeu veure més punts on es pot firmar en aquest enllaç de l'Aliança Mar Blava. Si estau fora de l'illa hi ha també possibilitats de participar, les trobareu clicant aquí. La plataforma Menorca diu no i altres col·lectius aniran treien també taules al carrer.

L'Estat té paralitzades les energies renovables, però la gran resposta ciutadana que s'està observant davant tots els intents de recerca de petroli a les aigües properes indica que la societat té clar que s'ha d'anar tancant el cicle històric dels combustibles fòssils per apostar cap a d'altres fonts més netes.

Recordem que, des de 2013, s'han hagut d'arxivar els projectes de Cairn Energy (al golf de València, en 2015), de Schlumberger  (al golf de Lleó, en 2016) i de Spectrum (al mar balear, en 2017).

Les prospeccions sísmiques són una tecnologia altament agressiva per al medi marí. Hi ha prou estudis que ho demostren. Aquest darrer projecte, MedSalt2, s'ha volgut fer passar per una iniciativa científica, però es solapa amb zones d'altres projectes que cercaven petroli i en la seva documentació queda clar que les petrolieres estan molt interessades en conèixer les informacions que es busquen.

Ajudeu a canviar la manera de relacionar-se amb el mar i amb l'energia.