L'assemblea insular de socis va aprovar ahir el resum d'activitats realitzades durant 2018, el pressupost per 2019 i la composició de la nova junta. 2018 ha estat un altre any d’activitat intensa, en el que hem encetat noves línies de feina com la d'abordar la problemàtica dels plàstics i els residus a la mar.
Més avall trobareu adjunt un resum de les activitats realitzades durant 2018. Veureu que s’ha mantingut un alt nivell en tots els nostres projectes. El nombre de socis ha pujat fins a 1366. Aquest és el principal suport que permet al GOB seguir treballant de manera independent per l'objectiu de fer compatibles les activitats humanes i l'economia amb la preservació del medi ambient i els recursos naturals. Inestimable és també la contribució de les persones voluntàries que amb la seva aportació de temps fan viables projectes com el Centre de Recuperació de Fauna o Es Viver de plantes de Menorca.
Només per destacar algunes coses, aquest 2018 s’ha engegat la campanya Mar Nostra per treballar en qüestions que afecten el medi marí. Ha estat especialment exitosa l’acció de desincentivar l’ús de vaixelles de plàstic d’un sol ús. S’han signat convenis de moment amb 14 entitats que s’han compromès a no tornar emprar plàstic d’aquests tipus. El projecte de custòdia agrària segueix creixent, amb acords firmats amb 24 finques, que s’han compromès a fer una gestió econòmicament rendible mantenint els valors naturals, la biodiversitat i el paisatge.
El Centre de Recuperació ha atès 1347 animals. L’oferta educativa a les escoles ha arribat a 3400 alumnes. Es Viver de plantes de Menorca ha venut 4900 plantes. Són només algunes xifres que il·lustren la feina dels diferents projectes del GOB, que cerquen la compenetració entre la nostra espècie i el medi ambient.
El seguiment i les propostes ambientals en l’ordenació del territori i la gestió dels recursos naturals és una feina bàsica del GOB. Aquí l’activitat ha estat important en molts de fronts: campanya de carreteres, revisió del PTI, problemàtica de l’aigua, central elèctrica, energies renovables, residus...
L'assemblea va aprovar un pressupost per 2019 de 409.300 €, semblant al que s’ha executat durant 2018. Les quotes de socis i donacions representen el 20% dels ingressos, el que ens garanteix total independència pel funcionament bàsic de l’associació. La resta de projectes (educació ambiental, centre de recuperació de fauna, etc.) necessiten altres fonts, que provenen en un 46% del sector privat (serveis, vendes i patrocinis) i en un 34% d’administracions públiques diverses.
Un altre punt important de l'assemblea és la renovació dels membres de la junta directiva insular del GOB, que va quedar compostada per les següents persones: Carlos Coll (president), Bosco Febrer, Xavi Camps, Louise Watson, Jaume Obrador, Maria Cardona, Santiago Udaeta, Jeroni Marquès, Ismael Pelegrí, Lluïsa Coll, Agustí Gómez, Cecília Ligero, Anne-Marie Sauron, Eduard Furró, Pepa Orfila, Maria Giraldo, Magda Seoane, Pacífic Camps, Caterina Pereira, Joan Carrés, Irene Cardona i Agustí Rodríguez. Són persones de formacions diverses i d'un ampli ventall d'edats, que dedicaran de manera voluntària el seu temps a les finalitats del GOB durant 2019. Finalment es va votar l’elecció de Bosco Febrer com a president interinsular. Bosco Febrer, amb una llarga trajectòria dins l’entitat, i a falta de l’assemblea d’Eivissa que serà avui, serà la persona que representarà al conjunt GOB a nivell Balear.
- Inicieu sessió per a enviar comentaris
- 3022 lectures