El Centre Internacional d’Art i Gravat de Menorca-Alaior, signa el «Compromís 2020» i se suma a una llarga llista d’entitats compromeses i preocupades per la problemàtica dels residus plàstics al medi.
Fins ara, el centre realitzava diverses activitats on empraven elements de plàstic d’un sol ús com plats i gots. Conscients de la problemàtica, es van posar en contacte amb el GOB i van signar el conveni amb el qual es comprometen a no tornar a emprar vaixella de plàstic d’un sol ús en les seves activitats, per tal de contribuir així a reduir el consum d’aquest material a l’illa.
El plàstic emprat per aquest tipus d'objectes, en ser tant lleuger, és molt fàcil que es descontroli i acabin dipositant al medi marí o terrestre. Es calcula que dels residus que arriben a la mar, un 10% provenen de vaixells i activitats esportives aquàtiques, un altre 10% del que l’home diposita a les platges i el 80% restant prové de fonts terrestres arrossegats pel vent o les pluges.
A partir d'un acord múltiple, amb la Fundació per a la Preservació de Menorca, la Fundació Marilles, l'empresa Sunseeker i la Fundació Blue Marine, el GOB està servint vaixelles biodegradables a aquelles entitats que s'estan apuntant a fer el canvi a les seves festes i activitats. Es tracta de materials elaborats amb cel·lulosa provinent del rebuig vegetal de la canya de sucre, i també de cartó, fusta i fècula de blat d'indi.
D’aquesta manera el centre públic, destinat a fomentar, ensenyar i divulgar les arts del gravat i l’estampació a Menorca, s’adhereix a la campanya que busca que en 2020 no hi quedi quasi ningú a Menorca consumint elements de plàstic de durada curta i problemàtica ambiental llarga.
La campanya continua, així que si ets membre o coneixes alguna entitat que podria estar interessada, us animem a contactar amb nosaltres i informar-vos. Si voleu veure la relació d'entitats que s'han sumat al Compromís 2020, cliqueu aquí.
- Inicieu sessió per a enviar comentaris
- 1104 lectures