Arxiu de notícies del GOB Menorca

Aquí trobaràs les notícies publicades fins al 25 de gener de 2024.

Aquí les del 2012 i anteriors.

Ens trobaràs a www.gobmenorca.com

 

 

Back to top

Festes Reggae sense plàstics

Pestanyes primàries

L’Associació Back Yaad de Ferreries, destinada a promoure la cultura i la música jamaicana, ha firmat el #Compromís2020. Aquest col·lectiu que ja feia servir gots reutilitzables a les seves festes, ha volgut anar més enllà i s’ha compromès a no tornar a emprar vaixelles de plàstic fi en les seves celebracions.

La producció de plàstic en els últims 40 anys ha augmentat un 900% i segons l’ONU Mediambient, la meitat de la producció d’aquest material es destina a productes d’un sol ús. La cultura de “usar i tirar” en la que està instaurada la nostra societat ha provocat un problema de residus, a escala global, que contaminen els oceans i mata cada any més d’un milió i mig d’animals marins.

Per fer front a aquesta epidèmia, hauríem de canviar els nostres costums a l’hora d’emprar productes de plàstic de durada curta. S'ha d'impulsar la reutilització  i la compra a granel, cosa que ja es feia no fa tants anys.

El #Compromís2020 iniciat pel GOB a l’estiu de 2018, s’engloba dins d’una campanya que vol reduir el màxim de materials plàstics no reutilitzables de la societat menorquina. La campanya buscava el compromís d’almenys 20 associacions de l’illa per eliminar les vaixelles de plàstic d’un sol ús de les seves festes i celebracions. Amb l’associació Back Yaad ja són 25 entitats compromeses. Les festes reggae seran més festa sense plàstic.

També es pretén que en 2020 no hi quedi quasi ningú a Menorca consumint elements de plàstic de durada curta i problemàtica ambiental llarga. Un repte al qual molta gent es pot sumar.

A partir d'un acord múltiple, amb la Fundació per a la Preservació de Menorca, la Fundació Marilles, l'empresa Sunseeker i la Fundació Blue Marine, el GOB està servint vaixelles biodegradables a aquelles entitats que s'estan apuntant a fer el canvi a les seves festes i activitats. Es tracta de materials elaborats amb cel·lulosa provinent del rebuig vegetal de la canya de sucre, i també de cartó, fusta i fècula de blat d'indi.

Les organitzacions que estiguin interessades a adherir-se a aquesta iniciativa, poden contactar amb el GOB.  Aquí podeu trobar  la relació d'entitats que s'han sumat al Compromís 2020.