Arxiu de notícies del GOB Menorca

Aquí trobaràs les notícies publicades fins al 25 de gener de 2024.

Aquí les del 2012 i anteriors.

Ens trobaràs a www.gobmenorca.com

 

 

Back to top

El col·legi Castell de Santa Àgueda s’apunta a les festes sense plàstic

Pestanyes primàries

El Col·legi d'educació infantil i primària Castell de Santa Àgueda de Ferreries i l'APIMA del centre, han firmat el conveni amb el qual es comprometen a no emprar vaixelles de plàstic d'un sol ús a les festes, celebracions i activitats que organitzin.

Segueixen idò les incorporacions d’escoles que volen sumar-se a la iniciativa d’abandonar la producció de residus de plàstic cada vegada que s’organitza alguna festa. Atès que hi ha alternatives molt més raonables, s’estan promovent adhesions a l’anomenat #Compromís2020SensePlàstic que busca que Menorca també contribueixi a la reducció de residus de plàstic.

Estudis científics ens confirmen que el 70% dels residus plàstics que arriben al mar acaben al fons marí. El plàstic no es biodegrada de forma natural sinó que es trenca en trossos cada cop més petits a causa de l’acció de diversos factors com són els rajos solars, l’oxigen o per accions mecàniques (el vent i les onades). Si agafem l’exemple dels coberts de plàstic d’un sol ús, en condicions òptimes, poden trigarien 400 anys a descompondre’s, però que passa si aquests objectes queden enterrats o arriben al fons del mar on no arriba l’oxigen, els rajos solars, el vent o les onades? En aquest cas aquests residus poden trigar fins a 1000 anys en desaparèixer.

Si volem evitar que milions de tones de residus plàstics segueixin cobrint el fons dels mars i oceans, ens hem de conscienciar i fer un canvi d'hàbits a l’hora d'emprar objectes de plàstic d'un sol ús que són fàcilment substituïbles per opcions més sostenibles. La clau per combatre aquesta problemàtica la trobam en la reutllització dels materials, tot i que si això no és possible, existeixen opcions biodegradables més respectuoses amb el medi ambient.

A partir d'un acord amb la Fundació per a la Preservació de Menorca i la Fundació Marilles, el GOB està servint vaixella biodegradable a aquells centres educatius que s'apuntin a fer el canvi a les seves festes. Es tracta de materials elaborats amb cel·lulosa provinent de la part vegetal que no s'empra de la canya de sucre, i també de cartó i fusta.

Animem així mateix a aquelles escoles que ja hagin fet el canvi, a adherir-se al compromís per unir forces envers aquesta problemàtica que afecta de manera global.

Aquí podeu trobar la relació de centres educatius que s'estan sumant al compromís.