El passat dimecres 29 de juliol, voluntaris del Centre de Recuperació de Fauna Silvestre de Menorca es van trobar dalt la muntanya del Toro per alliberar 8 polls de mussol criats durant els darrers mesos.
L’acte es va haver de celebrar seguint les mesures de seguretat sanitària. És per aquest motiu que es va optar per no fer-ne difusió i van ser només els mateixos voluntaris i algun col·laborador del GOB els que van poder veure l’alliberament in-situ.
L’alliberament de polls de mussol és un acte que se celebra cada estiu i que serveix com a espai de trobada i reconeixement cap a tots els voluntaris que col·laboren amb el Centre de Recuperació de Fauna Silvestre de Menorca. La cria de polls no es limita només als mussols. Moltes espècies (xòrics, vinjoles, pardals, òlibes...) que crien dins poble necessiten la nostra atenció per sobreviure enmig de la seva època de cria en un entorn humanitzat. Volem agrair especialment la implicació de les persones voluntàries i també el seu sentit de responsabilitat envers la natura.
La protecció i recuperació de la fauna silvestre és una feina delicada però a la vegada molt gratificant. El paper que els animals silvestres juguen dins els ecosistemes és d’una naturalesa molt fràgil i de gran importància per a l’equilibri ambiental. La fauna silvestre és un indicador per saber en quin estat es troba un ecosistema. Aprendre a valorar-la i cuidar-la (respectant les distàncies adequades) és una forma més d’atenuar l’impacte dels humans sobre el medi en general.
El Centre de Recuperació de Fauna Silvestre funciona gràcies al conveni del GOB amb el COFIB, entitat que s’encarrega de la recuperació de la fauna silvestre a les Illes Balears. És finançat també pels ajuntaments de Ciutadella, Maó, es Castell, es Mercadal, Ferreries i Sant Lluís, i el Consell Insular de Menorca.
El Centre de Recuperació es troba dins les Pedreres de s’Hostal (Lithica) i durant l’estiu és obert de dilluns a dissabte de les 18 fins a posta de sol. Hi volem destacar el programa d'activitats en família, que es fa cada dijous durant els mesos de juliol i agost, amb activitats d’educació ambiental per conèixer les diferents espècies que hi ha al Centre. Així mateix, es pot col·laborar amb el centre apadrinant algun dels animals irrecuperables que hi viuen.
Dimecres passat va ser el torn dels mussols, i després d’unes quantes setmanes de cura, alimentació i observació d’aquestes aus nocturnes, va arribar el moment amb què culminàvem tot aquest procés. Donat el sus, vuit voluntaris del Centre els van amollar llestos per sobreviure en llibertat. A trescar!
- Inicieu sessió per a enviar comentaris
- 1779 lectures