L'hotel Castell Playa, ara anomenat Palladium, no ha resolt la gestió de les aigües residuals. El GOB ha presentat un Recurs contra la concessió de la llicència que permet tornar a consolidar l'edifici i fins i tot ampliar ocupació.
El GOB considera un error històric i una falta de visió de futur l'actual legislació que permet tornar a consolidar els grans hotels de costa construïts en els anys seixanta i setanta. Aquests edificis estan més que amortitzats i presenten greus problemes d'estructura. És el moment per refer-los, baixar el seu impacte paisatgístic i de consum, i contribuir així a plantejar una oferta turística adaptada als temps que corren.
Avui aquests edificis ja no es podrien construir. Els planejaments actuals no permeten volums d'aquest estil. Però el Parlament de Balears manté la possibilitat de reformar-los mantenint alçades i amplades i, fins i tot, augmentant la seva ocupació. Resulta difícil entendre on és l'interès públic quan es prenen decisions així. Qualsevol altre negoci ha d'anar fent adaptacions conforme passen les dècades.
L'hotel va obtenir la llicència en 1973. Els primers anys es van produir molts problemes amb les aigües residuals, de les quals hi ha diversos testimonis escrits de les autoritats sanitàries. En 1980 es va habilitar un emissari conjunt amb altres hotels, que aboca a Calesmorts, a llevant de l'Arenal.
Per la documentació consultada, aquest emissari va exhaurir la seva concessió fa 15 anys. En la tramitació de l'actual llicència per "modernitzar" l'hotel, el promotor no ha pogut acreditar que l'emissari -que es troba en domini públic- tengui autorització. El projecte presentat tampoc planteja la connexió a la nova depuradora construïda a la zona.
El GOB ja havia presentat al·legacions contra el projecte durant la fase d'exposició al públic. Ara ha presentat Recurs de reposició en base a la legislació de procediment administratiu que diu que seran nuls de ple dret els actes expressos o presumptes contraris a l’ordenament jurídic pels que s’adquireixen facultats o drets quan no es disposin dels requisits essencials per la seva adquisició.
Al respecte, la Llei d'Urbanisme estableix que, juntament amb la sol·licitud, s’han d'aportar les autoritzacions i informes que la legislació aplicable exigeix amb caràcter previ a la llicència. Així mateix, quan l’acte suposi l’ocupació o la utilització del domini públic, s'ha d'aportar l’autorització o la concessió de l’administració titular d’aquest. No s'haurien observat cap dels dos requisits.
- Inicieu sessió per a enviar comentaris
- 5775 lectures