Entendre les dinàmiques que es donen en els sòls i com afecten la seva fertilitat és bàsic per poder-ne treure el màxim profit sense esgotar la seva capacitat productiva a llarg termini. Tot i la seva importància, és un coneixement que poca gent té. Per això, des del programa de Custòdia Agrària, el GOB organitza un curs presencial per apropar aquestes dinàmiques soterrades a les persones que treballen la terra.
Josep Ramon Sainz de la Maza, enginyer agrònom, agricultor i assessor de productors agroramaders impartirà la formació dissabte dia 5 de juny, de 9:00 a 13:30. El matí es dividirà en dos blocs, una primera part de teoria, seguida d’una part pràctica on posarem les mans a la terra i aprendrem eines pràctiques per a la diagnosi i la millora de la fertilitat del sòl.
La part teòrica tractarà conceptes com són les 3 «M» del sòl (microbiologia, matèria orgànica i minerals), en què consisteix la gestió integrada del carboni, el paper de la cobertura del sòl i termes tan desconeguts i essencials com la «trofobiosi». A la part pràctica s’aprendrà com fer una calicata, què ens indiquen les diferents plantes bioindicadores i què en podem treure de les anàlisis de terra de laboratori o de les cromatografies.
Tota la formació es realitzarà a un finca amb acord de custòdia as Castell. A part de pels continguts, tant teòrics com pràctics, el curs és una bona oportunitat per intercanviar experiències, compartir problemàtiques i aprendre solucions alternatives. Per a això hi haurà temps durant el berenar a mig matí i al dinar posterior a Calesfonts, inclòs en el preu del curs.
Degut a la situació sanitària actual les places són limitades, per tant, cal fer la inscripció telefonant al 971 35 07 62, enviant un correu a custodia@gobmenorca.com o bé visitant-nos a la nostra oficina del Camí des Castell 53, a Maó, de dilluns a divendres de 9 a 14 h. El curs és obert a tothom però es prioritzarà la inscripció de persones relacionades amb l’àmbit agrari professional.
Aquest cicle de formacions es troben dins del projecte «Foodnected» i es desenvolupen gràcies al suport de la Fundació MAVA i el Consell Insular de Menorca.
- Inicieu sessió per a enviar comentaris
- 1186 lectures