Arxiu de notícies del GOB Menorca

Aquí trobaràs les notícies publicades fins al 25 de gener de 2024.

Aquí les del 2012 i anteriors.

Ens trobaràs a www.gobmenorca.com

 

 

Back to top

Curs de formació sobre adobs verds

Pestanyes primàries

Cercar alternatives a l’ús de fertilitzants sintètics és un dels principals reptes econòmics i ambientals d’una explotació agrària. La sembra d’adobs verds, tot i no ser una tècnica molt coneguda, aporta un ampli ventall de beneficis al sòl com ara augmentar la matèria orgànica i els nutrients, millorar la infiltració de l’aigua gràcies al sistema d’arrels i evitar l’evaporació degut a la cobertura vegetal.

Des del programa de Custòdia Agrària, s’organitza un curs per apropar aquesta tècnica a les persones que treballen la terra.

Miguel Ángel Gómez, enginyer agrònom i director d’Agricultura Regenerativa a AlVelAl impartirà la formació dijous 2 de juny, de 9:00 a 13:30. El matí es dividirà en dues parts, un primer bloc de teoria, seguit d’una part pràctica a una finca amb acord de custòdia.

Durant la teoria parlarem sobre què és un adob verd, en què consisteix i els beneficis biològics, físics i químics sobre la terra.

Aprendrem de quina manera es pot fer un maneig sostenible del sòl integrant la sembra d’adobs verds i quines són les millors espècies per sembrar. Després ens desplaçarem a una finca per veure-ho de primera ma a partir de la recuperació d'una tanca improductiva. Veurem l’evolució de la parcel·la i els reptes i oportunitats que això suposa.

Tant la part teòrica com la pràctica s’impartiran al municipi de Ferreries. El curs és una bona oportunitat per intercanviar experiències, compartir problemàtiques i aprendre solucions alternatives. Per a això hi haurà temps durant el berenar a mig matí i al dinar posterior, inclòs en el preu del curs (vegeu detalls al cartell adjunt).

Les places són limitades, per tant, cal fer la inscripció telefonant al 971 35 07 62, enviant un correu a custodia@gobmenorca.com o bé visitant-nos a la nostra oficina del Camí des Castell 53, a Maó, de dilluns a divendres de 9 a 14 h. El curs és obert a tothom i es prioritzarà la inscripció de persones relacionades amb l'àmbit agrari.

Aquest cicle de formacions es troben dins del projecte «Foodnected» i es desenvolupen gràcies al suport de la Fundació MAVA i el Consell Insular de Menorca.