El coneixement i la posada en valor de la natura cada dia són més importants dins la nostra societat i dins la comunitat educativa. Sortim i valorem la salut i el benestar que ens ofereix l’entorn aprenent a estimar i tenir cura del medi ambient.
Fa més de trenta anys que treballem amb les escoles i instituts de l’illa, des de l’educació ambiental transmetem coneixement i valors d’estima i respecte a la natura, sostenibilitat, ecologisme... Enguany seguim amb força i som aquí per presentar l’oferta educativa que hem preparat per al nou curs 2022–23!
Les propostes pedagògiques són ben diverses, excursions per la natura, descobertes de l'entorn i l'ecosistema de platja, macro-jocs de taula, contacontes, xerrades i tallers plantejats amb l'objectiu de conscienciar de cara a tenir un futur més sa, sostenible, respectuós i responsable amb el medi ambient.
Aquesta vegada volem destacar dues activitats. La primera, especialment rellevant pel context que vivim en relació a aquest recurs en concret, s’anomena L’aigua és vida, què en saps? Es tracta d’una activitat dirigida a cicle superior d’educació primària, ESO i Batxillerat. Es realitza dins el centre educatiu i consta de tres parts, la primera és una posada en context/introducció teòrica sobre el situació hídrica a Menorca, reflexionem sobre l'aigua i els seus usos, la seva procedència, l'energia que suposa el seu consum, els problemes en relació a la quantitat i la qualitat, etc. Una segona part on juguem a un macro-joc de taula en dos equips on el taulell és Menorca (a l’estil Catan mesclat amb Monopoli), on l’objectiu és recuperar aqüífers, tot entenent quines problemàtiques tenen i d’on es deriven. I una darrera part de col·loqui on reflexionem conjuntament sobre el consum en general i els nostres hàbits quotidians i cerquem eines individuals i col·lectives en pro a revertir la situació actual.
La segona té per nom Coneguem la platja, protegim la mar. Com sabem, les platges són espais de gran bellesa i interès ambiental. Amb aquesta activitat volem fer conèixer els valors naturals de la platja i el fons marí a través de diferents jocs i activitats relacionades amb la geologia, la flora i la fauna de l'ecosistema marí posant especial èmfasi en el sistema dunar i la posidònia.
Des del GOB volem agrair la col·laboració dels diferents patrocinadors que ajuden al programa i que es detallen a cada activitat. Gràcies per ajudar a fer arribar l'educació ambiental al màxim d'alumnes possible.
Podeu fer les vostres peticions aquí.
Us animam idò a conèixer la natura de Menorca. Totes les deixades són perdudes!
- Inicieu sessió per a enviar comentaris
- 1264 lectures