Aquest dijous, 2 de febrer a les 19:30 h, tindrà lloc a l’Ateneu de Maó la primera de les taules rodones del cicle Menorca, 700 km2. Es volen explorar els límits de Menorca actuals i futurs, en un moment on s’evidencien problemes de recursos naturals i de massificació. Persones expertes participaran exposant els seus punts de vista i donant l’oportunitat de debatre amb les persones assistents. Seran tots els dijous d’aquest mes de febrer a l’Ateneu de Maó. Les quatre taules es centraran en l’aigua, la mobilitat, la saturació nàutica i la capacitat d’acollida de l’illa.
En aquesta primera taula hi participarà José Antonio Fayas, enginyer que des de fa molts d’anys segueix la problemàtica dels nostres aqüífers i ha vingut proposant mesures de solució. També Agustí Rodríguez, hidrogeòleg que ha participat en diferents estudis sobre els aqüífers de Menorca i en planificacions de gestió de l’aigua de diferents ajuntaments de l’illa. I finalment Joana Maria Garau, Directora General de Recursos Hídrics del Govern Balear, qui és que té la competència de gestió de les masses d’aigua dolça, tant superficials com subterrànies.
L’aigua dolça és un problema greu que patim i del que fa molts de temps que se’n parla, sense que sembli que estigui en vies de solució. Al contrari, la sensació què tenim és que anam a pitjor. Poder tenir informació de primera mà i conèixer quines mesures s’estan aplicant és important per a poder preveure com aquest recurs pot afectar el benestar de la població de Menorca, la seva economia i el medi ambient.
Aquest cicle l’han organitzat el GOB i l’Ateneu de Maó, amb el suport de Menorca Preservation.
Vegeu aquí el vídeo commemoratiu dels 45 anys del GOB a Menorca
- Inicieu sessió per a enviar comentaris
- 877 lectures