El diumenge 21 de gener tindrem la primera excursió del 2024. Serà a la finca de Binissaida des Barrancons, un hort creat de molt antic dins d'un barranc al municipi des Castell. Aquesta finca forma part del programa de Custòdia Agrària.
El seu producte principal són les verdures i els ous, produïts amb tècniques regeneratives i certificats en ecològic. Visitarem les diferents parts de la finca i en tastarem els productes.
Serà en horari de matí. L’activitat té un cost de 12€ que inclou guiatge, tastet i bus de tornada al punt d’inici. Cal inscriure’s prèviament en aquest enllaç.
Ens trobarem a les 9:30 a prop de Sant Lluís. L’activitat comptarà amb una excursió d’uns 3 km pel Camí de Cavalls, una visita guiada a la finca, i un tast final de productes de Custòdia Agrària. Es preveu acabar a les 13:30.
Binissaida des Barrancons és una finca model amb una producció diversificada. El seu hort biointensiu produeix verdures i herbes aromàtiques tot l’any. També produeixen ous amb gallines que pasturen gràcies a l’ús d’un galliner mòbil. A més, produeixen mel i oli. Venen els seus productes directament a mercat i amb caixes setmanals per comanda. També abasteixen regularment botigues i restaurants.
Durant la visita podreu aprendre sobre les tècniques regeneratives, en què consisteix un hort biointensiu i un bosc comestible, visitar l’obrador i descobrir on trobar els seus productes.
El programa de Custòdia Agrària dona suport a les iniciatives agràries que aposten per un model basat en la sostenibilitat ambiental. Per a fer-ho viable, cal estalonar-los per a aconseguir que també siguin sostenibles econòmicament i a nivell social. Amb aquestes excursions es pretén apropar el món agrari a la ciutadania i donar a conèixer aquells productors que tenen cura del paisatge i la natura menorquins.
Si vols tenir una visió global del programa de Custòdia Agrària, el següent vídeo l’explica de manera resumida en un minut. Els vídeos d’impacte mostren de manera més detallada les accions que es duen a terme des del programa.
Aquesta activitat compta amb el suport del Fons Menorquí de Cooperació, a través del seus ajuts per a projectes d’Educació per a la Ciutadania Global i Desenvolupament Local, i de la Fundació Menorca Preservation.
- Inicieu sessió per a enviar comentaris
- 2348 lectures