Les espècies invasores són considerades en tot el món com el segon motiu d'extinció d'espècies, després de la pèrdua d'hàbitat. Aquest fet no passa desapercebut a la nostra illa.
Una espècie invasora és aquella que no existeix naturalment en un lloc determinat, té una colonització descontrolada i agressiva, provoca canvis dràstics en l'equilibri de l'entorn i afecta greument a les espècies autòctones, pròpies del lloc.
El proper dijous 18 de juliol parlarem d'algunes plantes usades en jardineria que tenen aquest comportament, i que envaeixen zones del litoral menorquí on s'hi concentren alguns dels endemismes vegetals més representatius de Menorca. Aquests endemismes són espècies úniques, de distribució molt reduïda (de vegades només presents a Menorca o compartides amb altres illes properes), motiu pel qual són d'especial interès pel que fa a la conservació de la biodiversitat mundial.
La trobada serà al local Cultural Multifuncional de Punta Prima a les 19.00 hores, i té com a finalitat sensibilitzar a la població resident de les urbanitzacions costaneres sobre l'ús de plantes no invasores en jardineria. També es donaran opcions d'enjardinament amb planta mediterrània, que suposen tant beneficis ambientals com econòmics per part de l'usuari, a més de recrear el paisatge del nostre territori.
La xerrada estarà acompanyada d'un tastet de productes de custòdia i es conclourà amb la inauguració d'una exposició de pintura de Virgina Barber, amb motius florals.
Aquesta xerrada està emmarcada en un projecte de voluntariat de la Fundació Biodiversitat sobre l'eradicació de plantes invasores en el litoral menorquí i la sensibilització en torn la seva problemàtica a les urbanitzacions litorals. També compta amb la col·laboració de l'AV de Punta Prima i el suport tècnic des Viver del GOB.
- Inicieu sessió per a enviar comentaris
- 3109 lectures