El Col·legi d'Arquitectes de les Illes Balears s’adhereix al #Compromís2020. La delegació de Menorca del Col·legi d'Arquitectes de les Illes Balears ha firmat el conveni amb el que es comprometen a no emprar vaixelles de plàstic d’un sol ús a les seves celebracions.
Recentment s’ha publicat un estudi on es revela que ingerim una mitjana de 5 grams de plàstic a la setmana, l’equivalent a una targeta de crèdit. Aquest estudi es basa en la concentració, a escala mundial, de microplàstics a diferents fonts i conclou que la concentració més gran d’aquestes partícules les trobem en l’aigua, principalment l’aigua embotellada, i en el marisc.
De tots els rebutjos plàstics que es generen al nostre planeta, gairebé el 80% arriben a abocadors o a la natura. El problema amb aquests rebutjos és que degut a la seva composició i resistència no es biodegraden sinó que amb el pas del temps, es van trencant en trossos cada cop més petits anomenats microplàstics. A la mar, quan els microplàstics són prou petits, la fauna marina els confon per aliment i els ingereix, el que explicaria el motiu pel qual el marisc és una de les principals fonts de plàstic en la nostra dieta.
Entre tots hem de fer un esforç per deixar de contaminar i evitar que més plàstic arribi als nostres mars i ho podem aconseguir reduint el consum d’objectes de plàstics d’un sol ús.
Per exemple, les vaixelles de plàstic fi, emprades en festes i celebracions, són tan lleugeres que tot i dipositant-les allà on correspon, és molt fàcil que un cop de vent les acabi arrossegant fins a la mar. Per això la millor opció la trobem en els materials reutilitzables, encara que si les condicions de la festa no permeten recuperar la vaixella, existeixen opcions biodegradables.
A partir d'un acord múltiple, amb la Fundació per a la Preservació de Menorca, la Fundació Marilles, l'empresa Sunseeker i la Fundació Blue Marine, el GOB està servint vaixelles biodegradables a aquelles entitats que s'estan apuntant a fer el canvi a les seves festes i activitats. Es tracta de materials elaborats amb cel·lulosa provinent del rebuig vegetal de la canya de sucre, i també de cartó, fusta i fècula de blat d'indi.
Si ets membre o coneixes alguna entitat que podria estar interessada, us animem a contactar amb nosaltres i informar-vos.
Aquí podeu trobar la relació d'entitats que s'han sumat al Compromís 2020.
- Inicieu sessió per a enviar comentaris
- 2718 lectures