El GOB ha demanat a Costes que actuï per acabar amb els banys de fang a les platges de Menorca. Un bon nombre de banyistes fa cas omís a les senyalitzacions i el fenomen es repeteix cada estiu. S’han de reforçar les mesures per a evitar la degradació irreversible dels trams de platja on es segueix portant a terme aquesta pràctica incívica.
Aquests darrers anys s’han fet esforços per erradicar aquesta mala pràctica, que incideix molt negativament als punts on es realitza. L’extracció continuada a punyats de l’argila va erosionant la base dels penya-segats, creant el risc de despreniments i de pèrdua de la vegetació endèmica de la zona. L’argila que s’extreu no es reposa, per tant l’impacte que s’ocasiona és irreversible.
Molta gent ho té clar, però la realitat és que aquest estiu es continuen veient molts banyistes untant-se de fang, tot i els cartells que indiquen la seva prohibició. A internet encara trobam molts de llocs on es recomanen els banys de fang a certes platges de Menorca. Alguna cosa més s’ha de fer.
Algunes idees a valorar serien la renovació dels cartells informatius i la seva major visibilitat. També la possibilitat que a les platges més conflictives hi hagués persones informant de la preservació dels valors naturals que fan possible aquests paratges idíl·lics, com la posidònia, les dunes i també, és clar, la geologia particular, argila inclosa. Les visites dels inspectors de Costes, dels Agents de Medi Ambient, de la Policia Local o del Seprona, serien també recomanables als punts més afectats.
Les platges en estat natural són un patrimoni que ha costat molt de preservar. Els usuaris que les visiten han de ser conseqüents i procurar que la seva estada no deixi cap petjada negativa. Si qualcú es vol emportar alguna cosa, que siguin microplàstics.
- Inicieu sessió per a enviar comentaris
- 3806 lectures