Arxiu de notícies del GOB Menorca

Aquí trobaràs les notícies publicades fins al 25 de gener de 2024.

Aquí les del 2012 i anteriors.

Ens trobaràs a www.gobmenorca.com

 

 

Back to top

El col·legi Àngel Ruiz i Pablo, compromès amb l'eliminació de plàstics

Pestanyes primàries

El col·legi d'educació infantil i primària Àngel Ruiz i Pablo des Castell s'adhereix al #Compromís2020 per mostrar la seva preocupació envers la problemàtica dels residus plàstics.

Ja fa temps que l'escola va prendre consciència d'aquesta problemàtica i per això només empren vaixelles reutilitzables a les seves festes i celebracions. Tot i això, han volgut signar el conveni que busca crear un front comú per reduir i a ser possible eliminar de la societat menorquina aquells objectes de plàstic que són prescindibles o fàcilment substituïbles per opcions més sostenibles.

Durant aquestes festes de nadal ens solem reunir amb la família, companys de feina, amics o fins i tot amb antics companys d'estudis i és molt comú, per una raó de comoditat, que s'emprin vaixelles de plàstic d'un sol ús. El problema amb aquestes vaixelles és que en ser tan fines, encara que les dipositem al contenidor adient, és molt fàcil que un cop de vent les acabi arrossegant fins a la costa o al mar on a poc a poc s'aniran rompent en petits trossos i acabaran retornant al nostre plat.

És necessari un canvi d'hàbits per part de la població i conscienciar-nos a l'hora d'emprar objectes de plàstic d'un sol ús que són fàcilment substituïbles per opcions més sostenibles. La clau d'aquesta problemàtica es troba en la reutilització dels materials. Per exemple, en el cas de les vaixelles, la millor opció són aquelles que es poden tornar a utilitzar, tot i que si per les característiques de la celebració no podem escurar i recuperar els materials, llavors existeixen alternatives d'un sol ús fetes amb materials biodegradables.

A partir d'un acord amb la Fundació per a la Preservació de Menorca i la Fundació Marilles, el GOB està servint vaixella biodegradable a aquells centres educatius que s'apuntin a fer el canvi a les seves festes. Es tracta de materials elaborats amb cel·lulosa provinent de la part vegetal que no s'empra de la canya de sucre, i també de cartró i fusta.

Animem així mateix a aquelles escoles que ja hagin fet el canvi com el CEIP Àngel Ruiz i Pablo, a adherir-se al compromís per unir forces envers aquesta problemàtica que afecta de manera global.

Aquí podeu trobar la relació de centres educatius que s'estan sumant al #Compromis2020.