Arxiu de notícies del GOB Menorca

Aquí trobaràs les notícies publicades fins al 25 de gener de 2024.

Aquí les del 2012 i anteriors.

Ens trobaràs a www.gobmenorca.com

 

 

Back to top

El programa d’adopció de litoral continua creixent

Pestanyes primàries

Els grups d'adopció de litoral ja han realitzat més de 100 actuacions a la costa de Menorca. Continuen incorporant-se nous grups a aquesta iniciativa que fa que més de 1.600 persones hagin decidit tenir una relació estreta amb una porció de la vorera de l'illa.

Aquest passat dijous, quaranta persones es van connectar en línia per assistir a una formació dirigida a nous grups que s’han unit recentment al programa d’adopció de trams de litoral. Els internautes van escoltar una petita xerrada informativa i posteriorment van poder participar amb comentaris, dubtes o compartint les seves experiències.

Amb aquesta sessió, ja en són set les trobades informatives que s’han realitzat amb més de 200 representants dels grups, on s’ha explicat amb detall quin és l’origen, en què consisteix i com poden participar en aquesta convocatòria que va més enllà de la neteja de platges i busca una implicació de la societat menorquina amb el medi marí mitjançant l’observació de valors naturals i l’actuació sobre incidències.

Fins ara s'hi han sumat persones de totes les edats i condicions. Trobam centres escolars, grups d’amics i amigues, famílies amb criatures de diverses edats, persones jubilades o grups formats per persones que no es coneixien. Fins i tot trobem grups formats per components que no viuen a Menorca i que han agafat el compromís de venir com a mínim quatre cops a l’any per dur a terme les actuacions. Associacions de veïns, entitats i empreses també han volgut unir-se a la iniciativa adoptant un tram de litoral. 

Si parlem de nombres, el programa ja compta amb més de 1600 participants repartits en 98 grups que han adoptat 109 platges, cales, trams o fins i tot illots. Es calcula que en total s’han adoptat 48.855 metres del nostre litoral. 

Tot i que la crisi sanitària ha dificultat la tasca, des del seu inici a l’octubre del 2020, ja s’han realitzat més de 100 actuacions on els participants han pogut comprovar aspectes com les dinàmiques de les platges -que poden canviar d’una setmana a l’altra-, la presència d'espècies invasores o la greu problemàtica dels microplàstics que omplen el nostre litoral i que en molts casos són gairebé impossibles d’arreplegar.

Aquí trobareu més informació del programa així com un mapa actualitzat de les zones adoptades. Si voleu més informació o us agradaria adoptar una platja, una cala o un tram de litoral, podeu omplir el nostre formulari de contacte i ens posarem en contacte tan prest com puguem.

El programa compta amb el suport del programa Leader Pesca i la Fundació Marilles.