Els boscos vigorosos que bordegen les tanques de La Vall, donen pas a una vegetació molt més adaptada a les condicions difícils, quan s'agafa el Camí de Cavalls cap a ponent.
Aquest paisatge típic del nord de Menorca va acompanyar als 140 participants de la darrera excursió del programa A peu per Menorca, que van celebrar el passat diumenge una nova caminada.
Aladerns, socarrells, alguns pins que serpentegen aferrats al terreny, així com exemplars esporàdics de garbó (la palmera pròpia de l'illa) deixen ben evident que aquest tros de litoral rep amb molta rigorositat l'embat de la tramuntana.
El destí en aquesta ocasió era Cala Morell. En el marc de la festivitat de Sant Antoni, la coordinació amb la Conselleria de Cultura del Consell Insular va permetre la visita, guiada per dos arqueòlegs, del poblat fortificat situat al cap de llevant de la cala. Organitzats en dos grups, els excursionistes més una trentena de persones vingudes directament a Cala Morell, van poder visitar amb detall el poblat fet de navetes d'habitatge i murades de grans pedres.
Els utensilis localitzats donen una idea de l'organització de la gent de va habitar aquest paratge, fa entre 3000 i 3500 anys. Els ossos d'animals informen de l'alimentació (molt de boví i també ovella, cabra i porc). No està encara prou clara la funció d'aquests poblats fortificats que sempre es construïen a petites penínsules per aprofitar la protecció dels penyals.
En acabar la visita, el minibús disposat pel Consell Insular va anar fent viatges fins retornar tothom al punt de partida. El febrer, A peu per Menorca recupera el seu calendari habitual i celebrarà un nou itinerari el primer diumenge de mes.
- Inicieu sessió per a enviar comentaris
- 6780 lectures