El passat mes de maig, es va realitzar el curs sobre ''Complements econòmics per a la viabilitat rural. Experiències i oportunitats.'' en el marc de la UIMIR, on les xerrades, els debats i els espais més informals van donar peu a reflexions i propostes de futur per a Menorca.
Durant tres dies es van conèixer diferents entitats, amb funcionaments i projectes diversos, que cerquen l'equilibri entre la viabilitat rural i la conservació, com és el cas de la Royal Society for Protection of the Birds (RSPB), la Fundació Catalunya La Pedrera o la Fundación Global Nature. Tres experiències amb recorregut que mostraren diferents camins per anar treballant.
Es va conèixer, també, l'experiència de Mallorca amb la xarxa de camins i refugis de la Serra de Tramuntana, sobretot el procés viscut fins a dia d'avui, que pot donar idees de cara a la gestió del Camí de Cavalls, o la iniciativa de Torralbet i la venda directa que realitzen.
El curs va combinar les xerrades més teòriques, amb visites a finques agràries amb acord de custòdia que ens van explicar la gestió que duen a terme, com Algendaret Nou amb producció de formatge i horta amb certificació ecològica, les salines de La Concepció que han recuperat la producció de flor de sal o Talatí de Dalt, que a més de la ramaderia extensiva amb certificació ecològica també gestionen les visites al jaciment arqueològic.
Els diferents espais més informals, com els berenars, els dinars o l'excursió nocturna, van ajudar a crear un molt bon ambient entre les persones participants i, a la vegada, van afavorir l'intercanvi d'experiències i dels seus projectes de futur.
En definitiva, ha estat un curs carregat d'idees i ànims, amb noves reflexions per a seguir avançant cap a la sostenibilitat de Menorca.
- Inicieu sessió per a enviar comentaris
- 2445 lectures