La tardor comença i amb moltes ganes el GOB segueix oferint activitats enriquidores de voluntariat que ajuden a conservar els valors ambientals de Menorca.
Ara fa ja un any que es va iniciar una nova experiència amb la finalitat d’analitzar l’impacte de les mesures que s’acorden amb les finques agràries que tenen signat acord de custòdia del territori.
Per a participar en aquest voluntariat no cal saber gaire de botànica o zoologia, només tenir ganes d’aprendre com identificar les espècies de papallones que trobem a Menorca: la papallona llimonera o la papallona rei, entre altres. Què són els copròfags i de què s’alimenten i comprendre la importància de trobar roselles enmig d’un cultiu. Tots aquests són els anomenat bioindicadors, i ens indiquen la salut de les finques agràries.
El que es necessita és tenir uns quants matins lliures del 19 d’octubre al 3 de novembre i saber fer feina de manera sistemàtica, aplicant uns criteris constants. L’objectiu és anar creant un grup relativament estable de voluntaris que puguin participar en el seguiment dues vegades l’any, els mesos de maig i octubre.
S’ha preparat una guia ben senzilla i les instruccions de feina seran clares i simples. El seguiment es fa caminant uns trajectes prèviament traçats a cada finca i apuntant les papallones que es veuen, certes plantes i artròpodes. És una activitat ideal per aquells a qui els agrada sortir a observar la natura i aprendre constantment.
Els dies 16 i 17 d’octubre es farà una sessió formativa (només cal assistir a un dels dos dies) on s’explicarà la metodologia a seguir. Si fes falta també es faria una sessió formativa al camp amb experts.
Totes aquelles persones que tinguin interès en participar i poder conèixer millor els valors naturals que alberguen les finques agràries, han d’enviar un correu a custodia@gobmenorca.com o telefonar al 971350762.
- Inicieu sessió per a enviar comentaris
- 1541 lectures